Labai panašūs, tačiau priskiriami skirtingoms, mikrodumblių klasėms Spirulina ir Chlorela laikomi vienais turtingiausių maisto medžiagų šaltinių visoje žemėje. Šie dumbliai turi panašių savybių, tačiau egzistuoja ir kiekvienai rūšiai unikalios teigiamosios savybės bei skirtingas ląstelėse esantis maisto medžiagų derinys.
SPIRULINA
- Sudėtyje yra daugiau baltymų. Spiruliną sudaro apie 50-70 % baltymų.
- Sudėtyje yra didesnis kiekis nepakeičiamų riebalų rūgščių, tokių kaip gamalinoleno rūgšties, kuri itin naudinga smegenų ir širdies veiklai, tačiau sunkiai gaunama vartojant kitus maisto produktus.
- SUdėtyje yra unikalaus antioksidanto-fikocianino, padedančio palaikyti normalią smegenų veiklą, saugančiu organizmo ląsteles nuo pažaidų ir stiprinančiu imuninę sistemą.
- Yra vienas iš nedaugelio valgomų augalų, kurio sudėtis praturtinta vitaminu B12 (todėl itin vertingas veganams ir vegetarams).
CHLORELLA
- Sudėtyje yra beveik dešimt kartų daugiau chlorofilo nei spirulinoje.
- Pasižymi stipriomis detoksikacinėmis savybėmis ir gali veiksmingai pašalinti kepenyse ir virškinamajame trakte susikaupusius toksinus.
- Sudėtyje yra aptinkama unikali senėjimą lėtinanti medžiaga - vadinamasis Augimo Faktorius, gebantis atkurti pažeistas nervinio audinio vietas, stiprinti imuninę sistemą ir padidinti energijos lygį.
Apibendrinant galima drąsiai teigti, kad šie du superproduktai išsiskiria ypatinga maistine verte bei galybe sveikatai naudingų savybių, o vartojami kartu organizmui duoda dar didesnį poveikį. Veiklos spektras itin platus: padidėja protinis ir fizinis darbingumas, išnyksta nuovargis, mažėja rizika sirgti širdies ir kraujagyslių ligomis, valosi organizmas, reguliuojasi žarnyno veikla, atsistato žarnyno mikroflora, gerėja kepenų veikla.